Meny

DN idag: KLP vil sparke BP-topp

I dagens DN er det en artikkel om den kommende generalforsamlingen i BP. Saken handler om at mange investorer, deriblant KLP, vil stemme mot godtgjørelse til ledelsen og gjenvalg av to styremedlemmer, henholdsvis sir Bill Castell og styreleder Carl-Henric Svanberg.

Vi vil stemme mot forslaget om godtgjørelse, selv om belønningssystemet i seg selv ikke er kritikkverdig i BP. Men fjoråret bør etter vårt skjønn gi grunnlag for svært moderat belønning til ledelsen.

 Vi vil også stemme mot gjenvalg av Castell og Svanberg. Castell var blant annet leder for styrets etikk og HMS-komité. I lys av ulykken og selskapets risikostyring og HMS-arbeid mener vi det er vanskelig å støtte gjenvalg. Det samme gjelder Svanberg, som også leder styrets kompenasjonskomité og således er ansvarlig for bonus og godtgjørelse til ledelsen.

Hilsen Jeanett 

1 kommentar

  1. Christin Oldebråten sier:

    Dette syns jeg høres fornuftig ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *