Meny

Vi synes ikke atomvåpen er greit

Framtiden i våre hender avslørte nylig at Nordea investerer kundenes penger i uetiske selskaper. Nordea investerer i selskaper som er involvert i atomvåpen på tross av at disse selskapene er svartelistet av Statens pensjonsfond – Utland, KLP og de fleste andre norske institusjonelle investorer.  

Deres argument er at det ikke finnes noe internasjonalt regelverk i forhold til atomvåpen. Her er vi uenige med Nordea. Atomvåpen regnes som et masseødeleggelsesvåpen og rammes således av ikkespredningsavtalen. Ikkespredningsavtalen forbyr i prinsippet alle stater besittelse av den typen våpen.

Les Fremtiden i våre henders artikler og si din mening her på bloggen!

Hilsen Jeanett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *