Meny

Bedring i norsk klimarapportering

I dag ble årets resultater fra CDPs innhenting av børsnoterte selskapers klimarapportering presentert i KLP-huset i Oslo. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim åpnet med å understreke viktigheten av selskapers klimarapportering. «Akkurat som land må sette seg klimamål, rapportere om sine utslipp og dele gode eksempler på tiltak og virkemidler, er det veldig viktig at bedrifter gjør det samme,» sa Solheim.

At norske selskaper er dårligere til å rapportere enn selskaper i våre naboland er ingen nyhet og bekreftes av årets resultater. Det gledelige er at resultatene viser flere lyspunkter:

  • Tolv norske selskaper får bedre score i år enn i fjor (Atea, Cermaq, DnB NOR, DNO International, Frontline, Norske Skog, Orkla, Royal Caribbean Cruises, Salmar, Schibsted, Statoil og Storebrand). Flere av selskapene gjør store fremskitt og dette er svært positivt da verdien av informasjonen øker med kvaliteten i rapporteringen.
  • Selskaper som blant andre Solstad Offshore, Cermaq, Telenor, Royal Caribbean Cruises og Statoil rapporterer om mange spennende og innovative tiltak for å redusere sin klimapåvirkning.
  • Sju selskaper som ikke tidligere har rapportert sine utslipp gjennom CDP rapporterer i år (disse er DOF, Ekornes, Eltek, Kongsberg Gruppen, Marine Harvest, Odfjell og Solstad Offshore).
  • Hele 19 av 71 norske selskaper som fikk årets forespørsel fra investorene, fikk den for første gang. Sett i lys av dette er de norske resultatene for 2011 gode.
  • Norske Skog får best resultat av de norske selskapene med en femteplass i Norden. Også Atea, Storebrand og Ekornes får en plass blant de 20 beste nordiske i Carbon Disclosure Leadership Index.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *