Meny

Helsinki sier nei til skatteparadiser

Den som har fulgt bloggen vår vet at vi liker land for land-rapportering. Eller mer presist, vi liker åpenheten om blant annet kapitalstrømmer, inntekter per land og betalinger til myndigheter som den medfører. Vi har argumentert for åpenhet fra et investorståsted, og nå kommer kravet om åpenhet også fra kundesiden.

Nylig vedtok bystyret i Helsinki – Finlands største innkjøper – at byen ikke vil handle med selskaper med tilknytning til skatteparadiser og at de kan kreve land for land-rapportering fra sine leverandører. Bystyret sier også at den vil se på mulighetene for internasjonalt samarbeid om problematikken. Også Kalmar kommune i Sverige og hovedstadsregionen i Frankrike, Région d’Ile-de-France, har vedtatt å bli skatteparadisfrie.

At det offentlige stiller slike krav til alle selskaper som skal utføre tjenester for dem er ikke mindre enn banebrytende og varsler om en ny realitet for åpenhet i næringslivet. Takk Tax Justice Network Norge for at dere delte denne nyheten!

Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *