Meny

Tilbake etter melkeskandale

I dag gjøres det en endring i KLPs liste over utelukkede selskaper

I 2008 meldte kinesiske myndigheter at melkepulver for spedbarn hadde vært forgiftet med melamin. Noen av Kinas største meierier var involvert i denne skandalen, blant annet China Mengniu Dairy. Leverandører har blandet melk med vann for å øke mengden, og blandet inn melamin for og tilsynelatende øke proteinnivået.

Flere ting har skjedd siden. En viktig ting er at China Mengniu har implementert et test- og overvåkingssystem for produktkvalitet og -sikkerhet. I tillegg har kinesiske myndigheter skjerpet nasjonale kvalitetsstandardene for melkeprodukter. Blant annet er det innført totalforbud mot melamin.

China Mengniu har erkjent at forgiftningen representerer en grov svikt i produktsikkerheten. Det er vår oppfatning at selskapet har tatt ansvar og etablert nye rutiner og kontroller for å sikre at dette aldri skal skje igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *