Meny

Hvem er best på samfunnsansvar?

Det er snart tid for årets prisutdeling innen samfunnsansvar og deltagerne er bedrifter fra hele verden. Bak utdelingen står Ethical Corporation, som blant annet publiserer fagtidsskrifter og arrangerer konferanser innen bærekraft og samfunnsansvar. I påsken ble navnene på finalistene offentliggjort. 60 bedrifter rangeres blant verdens beste i ulike kategorier innen samfunnsansvar. Her er kjente merkenavn som Coca Cola, Tata, Timerland, Lego og tre norske – Telenor, Bama og KLP!

Det er i kategorien beste bærekraftsrapport KLP er i finalen, og litt stolt er vi allerede siden dette var kategorien med flest utfordrere. Telenor er i finalen i to kategorier, for kommersialisering og for partnerskap med frivillig organisasjon. Bama i kategorien for god håndtering av leverandørkjede.

Ulike kategorier
Samfunnsansvar er som kjent et omfattende fagfelt og kategoriene er deretter. Her kåres blant annet beste interessent involvering, beste samarbeid mellom bedrifter, beste konsument involvering, beste software, årets administrerende, beste partnerskap mellom bedrift og frivillig organisasjon, beste kommersialisering forretnings ide, beste leverandørkjede oppfølging, beste innovative selskap og beste rapport – alt i tilknytning bærekraft og samfunnsansvar selvsagt.

Om konkurransen
Hver enkelt som ønsker å bli vurdert må selv melde seg på i konkurransen gjennom Ethical Corporation. Mer informasjon om finalistene, dommere, kategorier og fjorårets vinnere finner du på http://events.ethicalcorp.com/awards/shortlist-2012.php

I slutten av mai vet vi hvem som blir årets vinnere, jeg venter i spenning.

5 kommentarer

 1. Mai Oldgard sier:

  Gratulerer Eli og KLP!
  Og flott at v er med også

 2. Ingebjørg Gravlien sier:

  Gratulerer og lykke til både til KLP og Telenor.
  Bra jobbet!

 3. Hilde Nordbø sier:

  Gratulerer! Og det er fint å se at en god bærekraftsrapport henger sammen med godt bærekrafts-arbeid generelt. Det er mange som begynner å bli gode på rapportering, men det er på gjennomføring det virkelig kommer til synes hvem som er «best» på samfunnsansvar. Og her er jo både KLP og Telenor ledende innenfor sine fagfelt.

 4. gold price sier:

  Standard Norge har deltatt aktivt i utviklingen av en internasjonal standard for samfunnsansvar. Standarden gir veiledning om underliggende prinsipper for samfunnsansvar og hvordan samfunnsansvarlig atferd kan integreres i en organisasjon. Standarden er ment å være til nytte for private og offentlige organisasjoner.

  1. Hei, ja den standarden kjenner jeg godt siden jeg også var med i det internasjonale arbeidet med utvikling av standarden! Hvis du går inn på Samfunn og miljø på http://www.klp.no/samfunnsansvar vil du kjenne igjen kjernetemaene fra ISO26000 i oppbygningen av vår samfunnsansvarsinformasjon. -En måte å vise hvordan vi tar teori ut i praksis!
   Hilsen Eli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *