Meny

Seminarrekke om norske investeringer i en sårbar verden

I dag startet dagen med ForUMs frokostseminar. Temaet var norske investeringer i Burma og jeg var invitert for å fortelle hvordan vi i KLP forholder oss til dette og hvilke krav vi stiller til selskaper som har virksomhet i Burma.

Vi har i en årrekke hatt dialog med flere selskaper om Burmaproblematikken. Tidligere i år gjorde vi en analyse av 29 selskapers beredskap for utfordringer i en såkalt weak governance zone som Burma. Analysen ser blandt annet på om selskaper har en menneskerettighetspolicy og en policy for anti-korrupsjonsarbeid, samt i hvilken grad disse er integrert i due diligence-prosesser. Resultatet viser at det er stor forskjell mellom selskapene i topp og bunn. For eksempel mangler mer enn halvparten av selskapene noe så grunnleggende som en menneskerettighetspolicy.

Frokostseminaret var startskuddet på en hel seminarrekke om samfunnsansvar som pågår til midten av november. Sjekk ut programmet – her er det mye spennende å få med seg.

Hilsen Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *