Meny

Ulstein kommune skatteparadisfritt

KLP-kommunen Ulstein viser vei i arbeidet med å hindre uønsket kapitalflukt. Tidligere denne måneden besluttet et enstemmig kommunestyre at kommunen ikke skal gjøre handel med selskaper i skatteparadiser. Ordfører Jan Berset (H) sier at de har gjort et etisk vedtak og at det ikke blir lett å gjennomføre, men at de vil prøve.

Vi roser kommunen for å ta etiske hensyn og håper beslutningen kan inspirere andre kommuner og aktører i næringslivet til å fatte lignende vedtak. Ved å legge penger bak en beslutning vil kommunen bidra til endring.

Vi har lenge engasjert oss i debatten om uetisk bruk av skatteparadiser. Verdensbanken etsimerte i 2006 at registrert kapitalflukt fra utviklingsland til skatteparadiser var på mer enn 500 milliarder dollar. I tillegg kommer skjulte kapitalstrømmer blant annet fra økonomisk kriminalitet. Det er ingen tvil om at disse kapitalstrømmene er skadelig for velferdsutviklingen globalt.

Tidligere har vi skrevet om Helsinki i Finland som har gjort lignende vedtak. Ifølge nærnett.no er det også utbredt i Frankrike og flere byer i Sverige.

Les mer om samme tema her på bloggen.   

Hilsen Jeanett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *