Meny

Evaluerer åpenhet i fondsbransjen

Det er ikke bare enkelt å velge hvilket fond man skal investere sine sparepenger i. Spareren må ta valg som indeksnær eller aktiv forvaltning, risikonivå, geografiske områder, bransje osv. Forvaltningskostnader er et annet avgjørende element og det gjelder å følge med på avkastningen. Det er en fondsforvalters ansvar å gi tydelig og relevant informasjon om alle disse punktene.

I tillegg kommer åpenhet om hvordan fondet ivaretar miljø og menneskerettigheter, og hvordan fondet utøver eierskap i børsselskapene. Finansbransjen har et stort forbedringspotensiale når det gjelder å gi sparerne nok informasjon om dette. Derfor var dagens innlegg fra Fundwatch i Dagens Nyheter interessant lesning. Konsumentene i Sverige og Nederland kan se fram emot en egen webbside hvor fonder og fondsforvaltere blir evaluert etter hvor åpne og ansvarlige de er i sin forvaltning.

Jeg krysser fingrene for at evalueringen bidrar til økt åpenhet i bransjen og blir et nyttig verktøy for de nederlandske og svenske sparerne. Og så lurer jeg på hvem som tar ballen og gir de norske sparerne den samme muligheten…

Hilsen Heidi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *