Meny

Julegavevalget

KLP har i år bestemt seg for å ta en ny vri på firmajulegave. Budsjett for gaver til ansatte og kunder er samlet i en pott som vi ønsker å dele ut til gode veldedige formål. Men tro mot KLPs åpenhetskultur ønsker vi å gi alle mulighet til å være med å bestemme og ta del i ”Julegavevalget”. Nå er vi spendt på å høste kommentarer og erfaring, og vi gleder oss til å dele ut gaver til flere gode prosjekter.

Julegavetradisjoner og samfunnsansvar
Har du en arbeidsgiver er sannsynligheten stor for at du forventer å få en julegave. Er du i en posisjon hvor du har relasjon til en eller flere kunder eller leverandører er sannsynligheten stor for at du enten får eller gir flere julegaver på vegne av bedriften. Det blir mye ”lotteri” av slikt. Det blir også mange spørsmål om gaveregistrering og grenser for hva som er greit å gi og få av gaver. Er det beløpsgrenser? Er gaver skattepliktig? Er det OK å gi alkohol? En hyggelig gest og fin tradisjon blir ofte omtalt i relasjon til dilemmaer og hva som står i etiske retningslinjer.

Nye julegavetradisjoner
Mange bedrifter har valgt å støtte humanitære organisasjoner i tillegg til gaver til ansatte. Mange har gått helt over til kun å gi julegaven til humanitære organisasjoner. Dette gjelder også KLP, og for første gang har vi altså gått helt bort fra fysiske gaver, både til ansatte og kunder, men gir alle mulighet til å bestemme hvem som skal motta gaven. Dette forslaget dumpet ned i KLPs Innovasjonsportal – en portal hvor alle ansatte i KLP kan sende inn sine gode forslag som støtter KLPs strategi. Et forslag som passet godt med KLPs mål om å være en samfunnsansvarlig aktør i det norske samfunnet. Hatten av for engasjerte ansatte!

Vårt valg og ditt valg
Det finnes tusenvis av gode formål, organisasjoner og prosjekter man kan tenke seg å støtte. Vi har tatt et valg om at KLP skal støtte helse, miljø og humanitære formål. I tråd med dette har vi valgt ut seks prosjekter, to i hver kategori. WWWs prosjekt for miljø og kunnskap om Arktis, Barnas miljøorganisasjon Miljøagentene som ønsker penger til «gå til skolen» aksjon, Bymissjonen som organiserer juleopplevelser for familier, Mitandiprosjektet som skal bygge klinikk i fjellene i Uganda, Kreftforeningen som jobber med gode vaner for god helse: barn, kosthold og fysisk aktivitet og Rådet for psykisk helse som skal utfordre barnehager til å sette ord på følelser og lykke i hverdagen. Valget er vanskelig, men uansett kommer pengene godt med!

Gå inn på https://www.klp.no/om-klp/samfunnsansvar/julegavevalget-2012 for å stemme!

Hilsen Eli

1 kommentar

  1. Tusen takk for de 100 000 kr vi fikk til Mitandi-klinikken! Takk til KLP og til alle som stemte på oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *