Meny
prisvinner Sykehuspartner

Årets vinner av «Ikke for enhver pris»

Innkjøp handler ofte om å få mest mulig igjen for pengene, mest mulig av det du vil ha vel og merke. Og du vil jo ikke ha dårlige arbeidsvilkår for dine leverandørers ansatte, eller at dine leverandører bryter internasjonale etiske normer eller ødelegger miljøet når de produserer varer som skal til deg. Om du som innkjøper eller beslutningstager jobber i privat eller offentlig virksomhet er etiske aspekter i anskaffelser viktig og riktig!

Dette har Sykehuspartner skjønt OG jobbet med, og da juryen i Ikke for enhver pris vurderte kandidater til årets pris for etiske aspekter i offentlige anskaffelser konkluderte den med at

«Sykehuspartner stiller i en helt egen klasse.»

Ole Johan Kvan, administrerende direktør i Sykehuspartner, mottok prisen under Difis årlige anskaffelseskonferanse.

Grete Solli fra Helse Sør-Øst, Magne Paulsrud fra IEH, Ole Johan Kvan, Pia Trulsen og Espen Eilertsen fra Sykehuspartner, Eli Bleie Munkelien fra KLP og  Jenny Ählström fra Difi

Grete Solli fra Helse Sør-Øst, Magne Paulsrud fra IEH, Ole Johan Kvan, Pia Trulsen og Espen Eilertsen fra Sykehuspartner, Eli Bleie Munkelien fra KLP og Jenny Ählström fra Difi

Sykehuspartner er tjenesteleverandør til alle helseforetak i Helse Sør-Øst og har jobbet målrettet med etikk i sine anskaffelser siden 2010. Sykehuspartner har gjort etisk handel til en integrert del av leverandørutviklingen, blant annet ved at temaet er med i alle leverandørmøter og leverandørkonferanser. De har også egne avtaleoppfølgere som hvert år gjør 10-20 oppfølginger direkte knyttet til de etiske kravene. Ikke minst har de omsatt store ord til handling gjennom bla å besøke leverandørene ute. Noe som har resultert i endret praksis på fabrikker, og endrede forretningsprosesser hos leverandører i Norge.

 

Juryen sier

Årets vinner av Ikke for enhver pris stiller i en egen klasse. De kan vise til faktiske forbedringer helt ned til produksjonsleddet. De engasjerer seg for å videreutvikle fagfeltet, og de benytter sin innkjøpsmakt til å få andre til å ta samfunnsansvar.

Gratulerer til Sykehuspartner!

Du kan lese mer om prisen på klp.no/ikkeforenhverpris – og du kan allerede nominere kandidater til 2014!

Og hva gjør KLP? –I KLP ønsker vi å bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling gjennom de valgene vi tar i vår forretningsdrift. For å lykkes med dette bør våre valg av produkter og leverandører bygge på en balansert vektlegging av forretningshensyn og hensyn til samfunn og miljø. Derfor har vi inkludert bærekraftsperspektiv i leverandørkrav, innkjøpspolicy og retningslinjer for leverandøroppfølging. Men vi ønsker å bli bedre, og tar gjerne imot forslag og spørsmål!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *