Meny
Julegave med mening

Julegave til ansatte gir mening

Hva fikk du i julegave fra din arbeidsgiver i år? Var det god mat eller drikke, noe kjekt å ha med logo på, en opplevelse, eller var gaven rett og slett en gave til noen andre? Det siste er slett ikke uvanlig lenger. Mange bedrifter gir pengegave til et veldedig formål, i stedet for ting og tang til sine medarbeidere. Det er blitt tradisjonen hos KLP også.

Medarbeidere får bestemme

Selv om de færreste vil protestere mot at julegaven gis bort til noen som trenger det mer enn en selv, er det mange som har meninger om hvilken organisasjon som bør være mottaker av ‘min julegave’. Derfor har KLP også i år åpnet for at vi medarbeidere selv får stemme frem hvilken organisasjon vi vil pengene skal gå til. I år var det Leger uten grenser som vant!

200 000 kroner vil gå til deres nødhjelpsfond som for tiden anvendes i arbeidet på Filippinene, etter tyfonen som rammet landet i november. -Med deres julegave vil vi hjelpe de som trenger det mest på Filippinene. Vi er veldig takknemlige for deres tillit, sier Jessica S. Lyche fra Leger Uten Grenser.

Og i KLP er vi takknemlige for den jobben medarbeidere i Leger uten grenser gjør – midt i julestria og ellers i året.

God jul til alle våre blogglesere!

julelunsj for KLPs medarbeidere

Grete-Lise Christiansen fra Leger uten grenser mottar julegaven på 200 000. HR direktør i KLP Kirsten Grutle overrekker.

Her er mer om hva Jessica skriver om hva som skjer på Filippinene nå:

Leger Uten Grenser prioriterer hardt rammede avsidesliggende områder og øyer som har fått lite hjelp.  Stadig når de fram til flere mennesker. I dag jobber over 159 internasjonale hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser på og rundt øyene Samar, Panay, Leyte og Cebu.

Fremover er det viktig for Leger Uten Grenser å sikre svangerskapsoppfølging og fødselshjelp. Andre viktige medisinske behov nå er luftveisinfeksjoner, diaré, psykologiske traumer, sårskader, benbrudd og ubehandlede skader som er blitt infiserte. Leger Uten Grenser ser også flere pasienter som mangler medisiner for kroniske sykdommer da de har mistet medisinene sine i tyfonen.

På helsesenteret i byen Guiuan har Leger Uten Grenser så langt gjort over 1000 konsultasjoner og 60 enkle kirurgiske inngrep. Sykehuset i byen ble alvorlig skadet og de jobber med å rehabilitere dette, i tillegg til å sette opp et eget teltsykehus.

Få dager siden sendte Leger Uten Grenser ut tre mobile klinikker til byene Estancia, San Dionisio og Calis i den hardt rammede Iloilo-provinsen. Der gjorde hjelpearbeiderne 220 konsultasjoner, de fleste for lungebetennelse, vandig dairé og luftveisinfeksjoner. Det kartlegges samtidig medisinske behov på øyene rundt Panay, og Leger Uten Grenser jobber nå med å skaffe båter som vil fungere som mobile klinikker på disse øyene.

Organisasjonen har satt i gang mobile klinikker i slumområder øst i Tacloban. Byen Santa Fe er et av de hardest rammede områdene. Her er det nylig satt opp to mobile klinikker: en i et evakueringssenter og en i nærheten av byens ødelagte helsesenter. Her får pasienter blant annet hjelp med infiserte sårskader som hadde gått ubehandlet i sju dager. I tillegg så hjelpearbeiderne flere pasienter med diaré og luftveisinfeksjoner. Befolkningen her trenger også rent vann og nødhjelpsforsyninger.

Leger Uten Genser driver også mobile klinikker i og rundt byene Palo, Talawan og Ormoc. I Ormoc jobber de også med å rehabilitere det lokale sykehuset, samt sikre vannforsyning til evakueringssentre.

Byen Burauen er så godt som jevnet med jorden. Leger Uten Grensers folk jobber sammen med offentlig helsepersonell i det totalskadede sykehuset, og vil også her sette opp teltsykehus. Samtidig kartlegger organisasjonen behov i omkringliggende landsbyer.

På Facebook kan du se Leger Uten Grensers alternative adventskalender der det er daglige oppdateringer om arbeidet de gjør i Filippinene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *