Meny
tva_plakat

KLP støtter årets TV-aksjon, med både engasjement og penger

Søndag 19. oktober arrangeres årets TV-aksjon på NRK1. Organisasjonen er Kirkens Nødhjelp og temaet er vann. Pengene som kommer inn skal brukes til å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker.

 

Hva gjør KLP sammen med årets TV-aksjon?

Budskapet fra Kirkens Nødhjelp er at nå er det vår tur til å gå. Millioner av mennesker bruker hver dag flere timer på å gå for å hente vann – tilsammen utrolige 200 millioner arbeidstimer. Dette er timer som kan frigis til skolegang og inntektsgenererende arbeid. Enklere tilgang til rent vann er det mulig å gjøre noe med, og det får enorme positive ringvirkninger i menneskers liv og for hele lokalsamfunn.

For KLP er det naturlig å støtte TV-aksjonen «Vann forandrer alt» med et pengebidrag. Bli gjerne med på vår facebook aksjon – når du trykker “like” på TV-aksjonbildet på KLPs facebokside gir vi 2 kroner direkte til TV-aksjonen.

Men for oss er det også naturlig å gjøre mer enn en facebook-aksjon. For problemene om vann handler ikke bare om timene som blir brukt på å gå for å få tak i det. Det handler også om utfordringer som berører selskapene KLP er investert i.

Det handler om den overordnede forvaltningen av ressursen vann. Vannet som fremtidens gull – ressursen som kampene kan komme til å stå om.

50% av alle verdens selskaper kommer til å møte utfordringer knyttet til vann i løpet av få år. Næringslivet bør dermed også delta aktivt i å finne løsninger på disse utfordringene. Med dette som bakgrunn arrangerte Kirkens Nødhjelp denne uken en næringslivskonferanse om økt bevissthet og aktivitetsnivå i forhold til vann. På det første Oslo Water Initiative www.oslowaterinitiative.no) var temaet “Collective action for sustainable development”. Deltakerne fikk høre foredrag fra Utenriksdepartementet, fra Global Compact sitt eget CEO Water Mandate og de fikk ta del i erfaringene fra relevante business-case fra noen av Norges mest kjente bedrifter.

Jeanett Bergan, leder for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning, deltok også i et investor-panel, om forventninger til hvordan næringslivet bør operere med ansvarlige strategier rundt vann.

I dag, fredag, deltar jeg selv på et næringslivsarrangement i Trondheim sammen med Kirkens Nødhjelp. Sammen med deres generalsekretær, Anne Marie Helland, skal vi snakke om næringslivets samfunnsansvar generelt og for vann spesielt. At næringsliv, myndigheter og organisasjoner som f.eks Kirkens Nødhjelp samarbeider om ansvarlige og gode løsninger er helt avgjørende for et velfungerende globalt næringsliv i framtida. Og dermed også avgjørende for våre muligheter til å investere dine pensjonspenger i bærekraftige selskaper.

Hva kan DU gjøre?

Kanskje kan også din bedrift jobbe bedre med forvaltning av vann? Gå gjerne inn på http://ceowatermandate.org og lær mer om hvordan H&M, Pepsico, Nestlé og andre har jobbet med vann de siste årene. Yara er det eneste norske selskapet som er med i CEO Water Mandate. De tar gjerne imot flere norske bedrifter.

Vi oppfordrer alle til å støtte årets TV-aksjon ved å melde deg som bøssebærer på blimed.no, ved å ringe 02025 og ved å gi oss et “like” her https://www.facebook.com/klp.no.

Hilsen Eli

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *