Meny
Tekst_Bilde_Symbol_024

KLP ute av kull

Forrige uke offentiggjorde KLP at vi vil selge oss ut av kullselskaper. Idag ble selskapene og grunnlaget for utelukkelsen offentliggjort. Det har vært arbeidet intenst de siste ukene med å skaffe informasjon om selskapers kullvirksomhet og å verfisiere at informasjonsgrunnlaget er riktig. Dette er en start, men vi vil jobbe videre både med å påvirke selskaper til omstilling og til reduksjon av utslipp. Manglende evne og/eller vilje til omstilling vil kunne føre til nye utelukkelser. Rapporten, lansert i forrige uke fra Framtiden i våre hender og Greenpeace, om kullinvesteringer gir nyttig innsikt til kullindustrien og dets omfang. Den er et viktig bidrag til fortsettelsen.

Med en oljepris som faller, og selskaper som BHP Billiton og E.ON som annonserer viktig standpunkt om omstilling, går vi spennende tider i møte. Budskapet om fremtiden og klimaendringer er alvorlig. Vi må alle bidra. Selskaper med betydelig forurensende virksomhet må omstilles og vi ønsker å bidra til dette.

Les vår beslutning om uttrekk av kull og andre endringer på KLP-listen: utelukkelsen av POSCO, Olam International, Daewoo International og Agrium Inc. og inkluderingen av Yahoo! Inc.

Hilsen Jeanett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *