Meny
Yassin655

Yassins lange reise

I dag kan du lese historien om Yassin i A-magasinet: hans lange reise fra hjemlandet, gjennom asylsystemet og ut i en norsk kommune – og om da han var med på KLPs økonomikurs på Flisa.

Sammen med Norsk Folkehjelp har KLP utviklet et introkurs i privatøkonomi for asylsøkere som har fått oppholdstillatelse og er på vei ut i en kommune. Kursene har fått gode tilbakemeldinger og mye oppmerksomhet i media. Det er KLPs egne ansatte som har utviklet innholdet og holder kursene, og i løpet av høsten 2015 ble det holdt kurs for over 250 flyktninger ved seks ulike mottak.

Kurset fokuserer på velferdssystemet i Norge, hvordan det fungerer, samt grunnleggende informasjon innen pensjon, bank og forsikring. Formålet er å ruste beboerne til en ny hverdag i det norske samfunnet.

Hva er vanskelig i Norge?
Mange lokale medier har fortalt historien om kursene når vi har vært i deres nærmiljø, ettersom dette er viktig nybrottsarbeid. Økonomi er ennå ikke dekket som eget tema av den obligatoriske kurspakken til UDI, så mottakene og beboerne har ønsket prosjektet velkommen. Tidlig i prosessen ble også Aftenposten A-magasinet invitert med på økonomikursene. Journalist Per Magnus og fotograf Fartein ble med til Dikemark og Hovelsåsen mottak. På Hovelsåsen traff de Yassin.

«Og vi ble nysgjerrige: Hvordan er det å skulle bli norsk? Hva er vanskelig i Norge? Hva er rart? Sakte endret saken retning. Det som skulle bli en passe lang sak om økonomi, ble en mye lengre historie om Yassin og hans vei mot det norske A4-livet», skriver Per Magnus i sin forklaring til saken, som står på trykk over ni sider i dagens utgave av A-magasinet.

En av hovedpilarene i samarbeidet mellom KLP og Norsk Folkehjelp er kunnskapsdeling. I KLP ønsket vi å bruke vår kunnskap om pensjon, bank og forsikring til å gjøre hverdagen for asylsøkerne litt lettere. Vi gleder oss til å sette i gang nye kurs til høsten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *