Meny
GlobalClimate500Index

I verdenstoppen for klima

KLP når opp blant verdens 20 beste i den årlige undersøkelsen om hvordan kapitaleiere bidrar til det nødvendige klimaskiftet.

Dermed er KLP også i år beste norske kapitaleier i denne rangeringen, som tar for seg de 500 største kapitaleierne i verden. Det er Asset Owners Disclosure Project (AODP) som gjennomfører undersøkelsen.

Undersøkelsen viser at halvparten av de største kapitaleierne nå på en eller annen måte tar klimarelaterte grep. KLP har fått økt konkurranse i toppen sammenlignet med i fjor.

Dette viser at det er en rask utvikling i bransjen. Det er oppløftende at stadig flere kapitaleiere vurderer klimarisikoen og engasjerer seg. Kapitaleiere har en felles interesse i å stoppe klimaendringene, og for å bidra til omstilling er vi nødt til å vise en felles retning.

Om AODP
AODP er en uavhengig ideell organisasjon med mål om å bidra til at investorer rapporterer om og utvikler robuste systemer for å håndtere klimarisiko. I tillegg til den årlige rangeringen samarbeider også AODP med verdens største kapitaleiere for å utvikle beste praksis innenfor feltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *