Meny
ScatecSolar-årsrapport

Lager strøm i Mellom-Amerika

KLPs solpark-investering i Honduras gir strøm til 80 000 husstander.

KLPs investeringer i fornybar energi i utviklingsland har hittil resultert i fire strømproduserende solkraftverk. Agua Fria-solparken i Honduras ble ferdigstilt høsten 2015, og er dermed det siste kraftverket som kom i produksjon. Solparken ble bygget av det norske selskapet Scatec Solar, som også eier anlegget sammen med Norfund og KLP.

Produksjonskapasiteten er på hele 60 MW, noe som produserer strøm for 80 000 husstander og reduserer CO2-utslipp med 60.000 tonn i året.
Strømmen selges til den lokale strømleverandøren ENEE gjennom en avtale om levering av strøm til fastsatt pris i 20 år. Dette er med på å redusere risikoen som KLP tar med denne investeringen.

Aqua Fria-solparken er den første investeringen KLP og Norfund gjør i Mellom-Amerika. Prosessen fra første behandling i KLP til anlegget produserte strøm tok under ett år.

I tillegg til å oppnå finansiell avkastning, er KLPs formål med denne typen investeringer å øke produksjonskapasiteten for fornybar energi. Det kan bidra til å redusere klimaendringene og at verden oppnår togradersmålet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *