Meny
pledge

Lover å jobbe for bærekraftmål

50 toppledere leverte i dag en felles lovnad til statsminister Erna Solberg.

FN lanserte i september 2015 nye globale mål for en bærekraftig utvikling. Nå har 50 toppledere fra næringslivet, deriblant konsernsjef i KLP Sverre Thornes, personlig undertegnet et løfte om å jobbe for å nå bærekraftmålene.

Forretningslederne overrakte lovnaden til statsminister Erna Solberg på Nobels Fredssenter i ettermiddag. Solberg er sammen med Ghanas president utnevnt av FNs generalsekretær til å lede en gruppe som skal jobbe for at verden når bærekraftmålene.

Å levere på disse viktige målene er både et ansvar og en mulighet, og det er gledelig at så mange næringslivsledere ser det. Samlet sett har de lederne som nå støtter lovnaden innflytelse over 530 milliarder kroner i omsetning, og 1,5 millioner arbeidsplasser.

FNs bærekraftmål består av 17 mål som skal sørge for fattigdomsreduksjon og bærekraftig utvikling. Bærekraftmålene skal fungere som en felles global retning for land, næringsliv og sivilsamfunn. Dette er mål som alle verdens land har blitt enige om, og er således en retning og definisjon på bærekraft å bruke videre i KLPs arbeid med samfunnsansvar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *