Meny

Norsk mikrofinansinitiativ blir nordisk

KLP-støttede Norsk mikrofinansinitiativ (NMI) inngikk i går en avtale om et nordisk initiativ som skal styrke mikrofinansiering i utviklingsland. Det danske utviklingsfondet IFU kommer inn som ny investor og NMI går inn i en ny fase som Nordisk mikrofinansinitiativ.

For KLP er dette en del av vår satsning på investeringer for bærekraftig samfunnsutvikling. Vi har vært med i NMI siden starten i 2008 og vi ønsker å bidra ytterligere til at fattige mennesker får tilgang til grunnleggende finansielle tjenester som lån, sparing og pengeoverføring.

Samtidig som vi forventer en konkurransedyktig avkastning, vil investeringen støtte opp om FNs nye bærekraftsmål. Ett av delmålene for å bekjempe fattigdom er å sikre alle kvinner og menn – spesielt fattige og sårbare – tilgang til grunnleggende finansielle tjenester, inkludert mikrofinans. Det er anslått at om lag 2,5 milliarder mennesker i verden ikke har tilgang til finansielle tjenester som lån, spareprodukter og forsikring.

NMI når i dag nærmere fem millioner mennesker som lever for under to dollar dagen med lån og andre finansielle tjenester.

Utenriksminister Børge Brende var til stede ved signeringen og uttalte at næringsutvikling er en forutsetning for å sikre økonomisk vekst i utviklingsland. «Jeg er glad for at NMI nå blir et samarbeid på tvers av nordiske land. Dette er bare starten. NMI har potensial til å bli en internasjonal aktør. Jeg gleder meg til å følge fondet videre,» sa Brende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *