Meny
SDG 3

God helse – enklere blir det nesten ikke

KLPs arbeid med samfunnsansvar treffer flere av FNs bærekraftsmål. FNs mål nummer 3, «God helse; sikre god helse og fremme livskvalitet for alle, uansett alder», står veldig sentralt for et selskap som KLP.

 

For våre pensjonskunder er det viktig at deres ansatte, våre medlemmer, har god helse og livskvalitet. Det bidrar til å redusere sykefravær og uførhet, og at de ansatte kan være yrkesaktive lenger. Dette har stor betydning for kommuneøkonomien, for kvaliteten på tjenestene som kommunen skal levere, og for pensjonskostnadene. Derfor jobber vi i KLP blant annet med kunnskap og forskning om hvordan skape helsefremmende og bærekraftige arbeidsplasser. Som FN selv uttaler det, er det at «alle kan leve friske og sunne liv er en forutsetning for å oppnå bærekraftig utvikling.»

Som et ledd i dette arbeidet har KLP de siste årene støttet forskning ved NTNU innen områdene arbeid, rehabilitering og helse. En del av samarbeidet har gått ut på å lage filmer som viser treningsøvelser med strikk som våre medlemmer enkelt kan gjøres på arbeidsplassen.

At forskning viser at trening forebygger helseplager er ikke nytt. Men det mange ikke vet er at selv enkle treningsøvelser gjør mye for helsen.

Enklere blir det nesten ikke, og effekten er godt dokumentert, sier leder for HMS-avdelingen i KLP, Vibeke Os Bratlie.

I tillegg til filmene har HMS-avdelingen produsert opp strikker som skal brukes til å gjennomføre øvelsene. Dette er enkle strikker som kan benyttes på arbeidsplassene der ute. Øvelsene kan være med å forebygge og redusere smerter i nakke, rygg og skuldre.

Hvis du har lyst til å se hvordan du enkelt kan gjøre øvelsene, klikker du her. Da vil du også kunne laste ned plakater som beskriver treningsøvelsene. Plakatene kan for eksempel henges opp på arbeidsplassen.

Om du vil lese mer om prosjektet vi støttet på NTNU, finner du informasjon her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *