Meny
Agendaside_Symbol_016

Gratulerer med dagen, Norfund!

Det har gått 20 år siden statens investeringsfond Norfund ble opprettet.

Fondet investerer i noen av verdens fattigste land, med formålet å skape arbeidsplasser og styrke næringslivet i utviklingsland. Norges tanke har vært at bistand alene ikke gjør den langsiktige forskjellen, men at næringsutvikling må til.

 

Norfund har opparbeidet seg mye erfaring på disse årene. Såpass mye at når vi i KLP ble nysgjerrige på investeringer i utviklingsland, så var det Norfund vi innledet et samarbeid med. Nå investerer vi både i banker i Afrika og i prosjekter innen fornybar energi i utviklingsland sammen.

 

Utenriksminister Børge Brende og Norfundsjefen Kjell Roland benytter Norfunds 20-årsjubileum til å etterlyse flere investorer som vil være med å løfte næringslivet i fattige land, og på den måten bidra til en bedre verden (kronikk på UDs hjemmeside). De skriver at det er et paradoks at til tross for renter rundt null og overlikvide kapitalmarkeder i den vestlige verden, er det tegn på at kapitalstrømmen til utviklingsland stagnerer. Det er flere årsaker til dette, men at investeringer i utviklingsland ofte innebærer høy risiko – enten det gjelder finans, korrupsjon eller arbeidsforhold – er en del av bildet og noe som vi i KLP selvsagt kjenner på. Vi gjør disse investeringene for at de, i tillegg til god avkastning på pensjonsmidlene, skal skape et bedre samfunn, så derfor trenger vi partnere som er like opptatt av det som oss.

 

Det er hyggelig at Brende og Roland viser til KLP som en investor som baner vei, for det er akkurat det vi håper på. Vi håper at våre valg kan inspirere andre investorer til å gjøre noe tilsvarende. Sammen kan vi oppnå enda mer for verden og bærekraftsmålene. Ta gjerne kontakt hvis du vil høre mer om våre erfaringer.

7772-Dette-er-FNs-baerekraftsmaal-565x287-c

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *