Meny
Fn5

#GirlsTakeover

Ikke et eneste land i verden utøver helt likestilling, sa direktøren for en Plan International på tirsdag, Anne-Birgitte Albrectsen.

 

For å få oppmerksomhet på dette startet derfor Plan en global bevegelse – Because I Am A Girl (fordi jeg er jente). På den internasjonale jentedagen, 11. oktober, tok jenter over stillingene – #GirlsTakeover – til over 600 ledere i 60 land. #GirlsTakeover markerer jenters makt, rettigheter og potensial, og viser at også jenter skal kunne ha en drøm om å kunne være leder.

Lisa Marie Følstad Austad er en jente på 16 år, fra Inderøy i Nord-Trøndelag. Som en av ti norske jenter, deltok hun i #GirlsTakeover. Lisa Marie overtok stillingen til Ruth Hege Havdal og var sjef for KLP Eiendom i Trondheim en hel dag.

Jeg er veldig opptatt av barns levekår i andre land og synes det er viktig at vi gjør det vi kan for å hjelpe de som er i vanskelige situasjoner rundt om i verden. Det er mye forskjellig som opptar meg, men ytringsfrihet og mangel på utdanning er det som opptar meg aller mest. Dette er to viktige saker som begge er veldig vanskelig å løse, men all hjelp hjelper, sier Austad.

16-åringens forventninger til dagen er at det vil være interessant, lærerikt og viser hvor viktig det er å sette jenters rettigheter på agendaen.

Jeg synes det var viktig å gripe denne muligheten når jeg fikk den, sier hun.

 

Her er Lisa Maries agenda for dagen:

08.00-08.30         Kort introduksjon av KLP Eiendom Trondheim og mine oppgaver
08.30 -10.00        Møte med en kunstkonsulent for å få innspill til kunstutsmykking i vårt nye bygg Abels Hus
10.00-11.00         Forberede oss til eiendomsbefaring og budsjettmøte senere på dagen
11.00–11.30        Lunsj
11.30-13.00         Erfaringsutveksling mm
13.00–14.00        Jurybefaring Eiendomsprisen Abels Hus m/ekstern jury
14.00-15.00         Videomøte med ledelsen i Eiendom Oslo – prinsippavklaringer budsjett 2018
15.00 -16.00        Oppsummering dagen

 

I løpet av dagen ledet jenter over hele verden møter, diskuterte saker som kvinners rettigheter, og fikk erfare hvordan det faktisk er å være leder. Resultatene fra dagen skal forelegges ministre, sammen med anbefalinger om hvordan verden skal kunne nå FNs bærekraftsmål. Akkurat denne aksjonen fokuserer spesielt på mål nummer 5; «Oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling».

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *